logo-Brugge-Foundation

Met een baksteen bouw je een huis
wij bouwen onze dromen met vrienden.

Uw deelname is doorslaggevend
voor het succes van al onze projecten.

Wij dromen van een gezonde, leefbare en levende stad. Help ons vandaag helpen zodat we samen Brugge mooier en beter maken voor inwoners, omwoners en bezoekers. 

Met uw financiële steun kan Brugge Foundation het Brugse erfgoed verder koesteren, beschermen en een nieuwe toekomst geven.
Dankzij de Vrienden van Brugge Foundation  kunt u online geven via Kqqoning Boudewijnstichting. Het vriendenfonds en de Koning Boudewijnstichting zorgen ervoor dat elke gift van meer dan 40 euro (op jaarbasis!) in aanmerking komt voor een belastingvermindering van 45%.
Volg de opgegeven stappen op de donatiepagina’s en bekom uw belastingsattest.

U kunt mobiel storten via onderstaande QR-code. U komt rechtstreeks op de betalingspagina van KBS bij Payconiq.

Steunen met doorlopende opdracht

Wenst u een doorlopende opdracht op rekening van de Koning Boudewijnstichting BE10 0000 0000 0404 in te stellen? Vergeet dan zeker niet volgende mededeling te vermelden +++016/1780/00005+++. Pas dan komt uw schenking goed bij ons terecht.

Geen attest nodig of gewenst, geen probleem! Natuurlijk is elke gift evenzeer welkom op onze rekening BE59 5230 8078 6426 bij Triodos Bank (BIC TRIOBEBB).

Ons opnemen in uw testament

Geeft u liever niet bij leven maar wilt u bij wijze van nagedachtenis Brugge Foundation helpen helpen, dan kan u Brugge Foundation opnemen in uw testament. 

Brugs erfgoed verdient een schitterende toekomst, net als uw eigen erfgenamen/kinderen en kleinkinderen. Schenken kan op elk moment in het leven. Maar we stellen het enorm op prijs als u ook aan ons denkt bij het opmaken van uw testament. Zelfs als u daar (nog) niet aan toe bent, staan wij u graag bij. Neem a.u.b. contact met ons op als u hier, geheel vrijblijvend natuurlijk, over wil praten.

Een schenking of legaat kan zowel een geldsom, een gebouw of roerende goederen zijn. Omdat wij uw privacy respecteren, zullen wij u nooit vragen wat u aan ons wil nalaten; enkel dat u het doet. Zo geeft u ons ook de kans te tonen dat we evenveel om u geven als u om Brugge.

In Vlaanderen zijn met ingang van 1 juli 2021 de tarieven in de schenkbelasting en de erfbelasting voor de giften aan goede doelen worden verlaagd naar het nultarief.

Uw  eigen notaris of onze notaris zal u graag gratis advies te verstrekken en samen met u naar een gepaste oplossing te zoeken.

Zelf iets doen

De leukste en interessantste dingen doen we in groep, ook onze dromen realiseren. Er zijn tal van ideeën die elders in de wereld hun waarde al bewezen, u hoeft dus niet al het denkwerk opnieuw te doen. Als u van plan bent een eigen actie op te zetten, laat het ons dan a.u.b. weten. Wij delen uw idee, we kunnen u misschien helpen bij de uitwerking en … wie weet komen we wel meedoen!

U, uzelf en uw andere ik:

met uw collega’s of leden van uw vereniging:

Hebt u andere, betere en originele ideeën? Contacteer ons steeds verijblijvend.

Ook als u vrijwilligerswerk wil doen, bent u meer dan welkom bij Brugge Foundation.
Neem contact met ons op; uw talenten zijn ook voor ons een verrijking.

Extra betekenis gaven aan een speciale dag

U wil een speciale dag, week, maand, jaar in uw leven extra betekenis geven? U geeft een feest en de gasten vragen: “Waarmee kunnen we je een plezier doen?” U hebt even geen idee maar denkt “Brugge ligt me nauw aan het hart”. Vertel uw vrienden dan hoeveel u van de stad houdt en nodig hen uit te geven aan Brugge Foundation.

Als u een zelf gekozen mededeling kiest, kunnen wij de giften makkelijk opsporen. En zo kunnen we u een eenvoudig overzicht bezorgen van de mensen die naar aanleiding van uw oproep een gift deden.

Wensen uw schenkers toch een fiscaal attest? 
Dankzij de Vrienden van Brugge Foundation  kunt u bij de Koning Boudewijnstichting online geven .
Gebruik de mededeling +++016/1780/00005+++ voor elke gift op rekening BE10 0000 0000 0404 (BIC BPOTBEB1) van de Koning Boudewijnstichting. Zo komt uw gift goed terecht. 

Hoe gaat u te werk?

Op uw uitnodiging legt u uit dat u liever geen geschenken ontvangt, maar een warme oproep doet om te schenken ten voordele van Brugge Foundation.

  • Breng ons op de hoogte van uw initiatief door te mailen naar info@bruggefoundation.be .
  • Vermeld zeker de oproep waaronder de giften binnen zullen komen, bijvoorbeeld ‘Gift Ingrid 50’ of ‘Verjaardag Ann’. Zo kunnen wij de giften van uw familie en vrienden herkennen.
  • Op de uitnodiging vermeldt u het rekeningnummer BE59 5230 8078 6426 (BIC TRIOBEBB) van Brugge Foundation en u vraagt uw gasten om de correcte mededeling te gebruiken.
  • Wij bezorgen u, als u dat wil, een overzicht van wie een bijdrage stortte. 

Een erkenning om deze giften vanaf €40 fiscaal aftrekbaar te maken is aangevraagd en lopende. Vandaag kunnen wij nog geen fiscaal attest garanderen.